U ponedjeljak, 22. novembra 2021. godine članove sekcije „Mladi poduzetnici“ posjetio je Haris Behram, vlasnik firme „Gold product“ i suvlasnik karting arene „SpeedXtreme“.

Poslije kraćeg predstavljanja, Behram je prisutne učenike upoznao sa svojim trenutnim poslovnim potezima i uspjesima, osvrnuvši se na svoje prve „poslovne“ poteze još kao osmogodišnjeg dječaka – izbjeglice na ulicama Splita.

Na putu od srednjoškolca do uspješnog mladog poduzetnika, Behram se susretao sa raznim preprekama i različitim poslovima koji su bili samo sredstvo do konačnog cilja, zacrtanog još u srednjoškolskim danima, a to je da bude samostalni poduzetnik i vlasnik dvije firme.

Do tog cilja je došao slijedeći sunnet Božijeg poslanika Muhammeda, a.s.: obavljanje noćnog namaza, davanje sadake, timski rad, poštenje, predanost radu, te pažljiv odabir saradnika.

Učenici, vidno zainteresirani, postavljali su pitanja i tražili priliku da im se omogući i dodatna edukacija i radionica istog tipa u okviru aktivnosti sekcije „Mladi poduzetnici“, a kojom rukovodi mr. Merjem Muratović-Šuta.