U našoj ramazanskoj rubrici „Ramazanska poruka hafiza Karađoz-begove medrese“ posljednju  poruku upućuje profesor hafiz Aid Tulek, diplomant 354. generacije maturanata Karađoz-begove medrese, a danas direktor najstarije odgojno-obrazovne ustanove u Hercegovini. Rastajući se sa ramazanom, a dočekujući Ramazanski bajram, hafiz Tulek poručuje:

„Hvala Allahu Uzvišenom na svim blagodatima. Donosimo salavat i selam na Poslanika, njegovu porodicu, ashabe i sve vjernike do Sudnjega dana. Mjesec ramazan je poseban i odabran,  te ga tako i doživljavamo. Nastojimo da u njemu ibadete povećamo i upotpunimo kako bismo bili sretni i zadovoljni. Posebnu radost čini post, učenje Kur'ana i klanjanje teravih-namaza. Posebna ramazanska radost za hafize jeste učenje i slušanje Kur'ana.

Danas ispraćamo ramazan i dočekujemo Bajram. Osjećamo radost Bajrama i žaljenje za mubarek ramazanom. Kao vjernici moramo Uzvišenom ibadet činiti i nakon ramazana. Posebno je važno družiti se sa Kur'anom, koji nam je najbolji prijatelj. Njegovo učenje naša srca čini smirenim, plemenitim i zadovoljnim, a naša prsa prostranim i punim optimizma. Bajram provedimo dostojanstveno, u pokornosti Allahu Uzvišenom, Koga molimo da nas poživi da naredni ramazan dočekamo.

Bajram šerif mubarek olsun!“