U Karađoz-begovoj medresi je jučer, 17. oktobra 2019. godine, održan sastanak sa predstavnicama Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić”.

Sastanku su prisustvovale doc. dr. Lejla Žujo-Marić, šef Odsjeka za bosanski jezik i književnost, doc. dr. Irma Marić, prodekan za nastavu Fakulteta humnističkih nauka, te profesorice Lejla Mušić i Harisa Ćukle, ispred Karađoz-begove medrese.

Na sastanku je dogovoren nastavak saradnje Fakulteta humanističkih nauka i Karađoz-begove medrese i za tekuću školsku godinu - saradnje koja uspješno traje već godinama. Dogovorene su i aktivnosti kojima će ove dvije institucije zajednički obilježiti Mjesec knjige.

Uz to, Karađoz-begova medresa će i ove školske godine otvoriti svoja vrata studentima Odsjeka za bosanski jezik i književnost Fakulteta humanističkih nauka, te će studenti u prostorijama naše škole imati priliku obraditi određene nastavne jedinke u sklopu predmeta Metodika nastave bosanskog jezika i književnosti.

Dogovorene su i aktivnosti oko obilježavanja Dana državnosti BiH, te drugih značajnih datuma iz historije naše domovine, jezika i književnosti.

Foto: Adin Junuzović