U Travniku su danas, 13. oktobra 2019. godine, završeni Sportski susreti učenika srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u BiH. To su bili 21. susreti po redu.

Ekipa Karađoz-begove medrese je u ukupnom plasmanu osvojila 2. mjesto. Futsal ekipa naše škole osvojila je 1. mjesto, pobjedivši ekipu Behram-begove medrese u finalu, rezultatom 3:2.

Naši predstavnici u šahu i stonom tenisu, Belmin Brkan i Enis Alić, osvojili su 4. mjesto u svojim kategorijama na Sportskim susretima.
Podrška na sportskim terenima tokom Susreta našim učenicima bili su profesori Ernad Čajdin i Adnan Dizdarević, koji su ih i pripremali za ovo takmičenje, te odgajatelj Ramo Ibrahimović.

Po dolasku u Mostar i Karađoz-begovu medresu, naše zlatne momke dočekali su ostali učenici, učenice i profesori/odgajatelji. Oni su pripremili spektakularan doček za sportske momke Karađoz-begove medrese.

Ekipu koja je osvojila prvo mjesto u futsalu, te drugo u ukupnom plasmanu, predstavivši Karađoz-begovu medresu u najljepšem svjetlu, činili su: Muharrem-Ibrahim Hadžić, Benjamin Alam, Ensar Jelovac, Jusuf Mičijević, Tarik Buljubašić, Imran Talić, Sean Maksić, Emrah Din Dželilović, Alem Pezić, Bakir Rahimić, Mirza Merzić, Jusuf Buljubašić, Anis Sulejmanović, Enis Alić, Imad Krhan, Harun Šehić, Ismail Pintul i Belmin Brkan.

Na svečanom dočeku u Internatu Karađoz-begove medrese našim sportistima za odličan uspjeh na Sportskim susretima zahvalili su se i čestitali im profesori Adnan Dizdarević, Ernad Čajdin i Nazif Garib.

„Zahvaljujem našim momcima na ovom uspjehu i što su dali i posljednji atom snage za ostvarenje, zaista, jednog velikog rezultata. Vama koji ste nas dočekali u našoj Medresi, hvala puno u ime svih učesnika Sportskih susreta na ovoj izuzetnoj dobrodošlici“ – poručio je profesor Adnan Dizdarević.

„Hvala vam svima na ovom dočeku, hvala našim profesorima koji su bili uz nas. Momci su, zaista, ginuli na terenu za ostavrenje najboljeg rezultata za Karađoz-begovu medresu. To što su oni dali na terenu rezultiralo je ovakvim uspjehom. Hvala vam svima od srca na ovakvom dočeku“ – rekao je profesor Ernad Čajdin.

Čestitamo našoj sportskoj ekipi na postignutim uspjesima i odličnom predstavljanju Karađoz-begove medrese na još jednim Sportskim susretima učenika srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u BiH.
 

Foto: Adin Junuzović