Na našem web-portalu i Facebook stranici pokrenuli smo ramazansku rubriku „Ramazanska poruka hafiza Karađoz-begove medrese“. 
Šta ramazan kao poseban mjesec u hidžretskoj godini predstavlja našim hafizima i u čemu pronalaze ramazansku inspiraciju ili moto za svoje djelovanje, saznajemo iz njihovih ramazanskih poruka.
Drugu ramazansku poruku upućuje hafiz Jusuf Bećoja, diplomant 366. generacije maturanata Karađoz-begove medrese, a danas imam u džematu Opine, Medžlisa IZ Mostar.


„Ramazan je veliki mjesec. Poseban mjesec koji sa sobom donosi nebrojene blagodati. Nekako se tokom kalendarske godine udaljimo previše jedni od drugih, a onda nam dođe ramazan kao lijek za takvu situaciju.

Ramazan je idealna prilika za spajanje. Ramazan je tu da nas sve zajedno spoji i poveže u mubarek danima, da budemo svjesni kur'anske poruke da se svi u konačnici vežemo za isti korijen, za istog praoca – Adema.

Koliko god različiti bili i koliko god različita stanovišta imali, ramazan je tu da nas spoji neraskidivom sponom. Zato, kada nas već ramazan spaja, budimo slobodni ljudi, budimo dobri ljudi i birajmo zajedništvo i put džemata, kako u mubarek ramazanu, tako i nakon njega, tokom cijele godine.

Budimo ponosni na to zajedništvo i taj džemat, jer nas je i Kur'an nazvao najboljim ummetom/narodom koji se ikada pojavio. Stoga, budimo najbolji ummet!“