Akcija podjele hadisa i poslastica pod nazivom „Volimo te, Miljeniče“ održana je u četvrtak, 29. oktobra 2020. godine, po deveti put u Mostaru. Akciju je prije devet godina pokrenula Karađoz-begova medresa, da bi prošle godine akcija bila realizovana u okviru manifestacije „Uzor si mi, Poslaniče“, a kojom se obilježava rođenje Muhammeda, a.s.

Zbog situacije u kojoj se nalazimo i pandemije korona virusa, akcija je ove godine organizovana na jedan drugačiji način. Naime, umjesto redovne podjele hadisa i poslastica na ulicama Mostara, ovog puta hadisima Muhammeda, a.s., i određenim slatkim poklonima ispred Karađoz-begove medrese počašćeni su uposlenici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar, Javne kuhinje Mostar, Osnovne škole “Zalik”, te, kao znak zahvalnosti za sve ono što rade na polju zdravstva i brige o zdravlju ljudi, posebni pokloni darovani su uposlenicima Hitne pomoći KB “Dr. Safet Mujić” na Carini i Porodične ambulante “Zalik”. 

Hadisima i poslasticama uposlenike navedenih ustanova obradovali su učenici i profesori Karađoz-begove medrese i unijeli posebnu radost u njihov radni dan. 

Foto: Adin Junuzović