Karađoz-begova medresa, Kuća znanja i odgoja, koja iza sebe baštini 463 godine mudrosti i opstojnosti, povodom nastupanja Ramazanskog bajrama 1441. hidžretske godine, upućuje čestitku svojim učenicima, diplomantima, uposlenima, vakifima, prijateljima, muslimanima u Domovini i svijetu, te porodicama svih njih. 

Čestitku u ime kolektiva prenosi profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese, a u čestitki stoji: 

“Ramazan je bio tu, među nama, kako bismo činili i istrajali na putu dobrih djela, te iz ovog mubarek mjeseca izašli kao jači i bolji ljudi i vjernici. 

Ramazan je bio tu da nam ojača bogobojaznost, a to je ono što treba posebno krasiti vjernika. Ona ga na dobročinstvo podstiče i od grijeha šiti. Kroz ramazanske aktivnosti, koje su ove godine bile u potpuno drugačijem svjetlu i ambijentu, imali smo priliku uvećati svoju bogobojaznost i promijeniit sebe u svakom smislu. Zato i nakon ramazana trebamo ostati na tom putu, te se mijenjati tako što ćemo biti spremniji na više žrtve dok koračamo putem dobra. 

Nakon svih iskušenja koja su nas zadesila u proteklim mjesecima i nakon mubarek ramazana, dočekajmo Ramazanski bajram u radosti i sa svojim najdražim, sretni što smo ramazan proveli u ibadetu i odanosti Bogu. 

Bajram šerif mubarek olsun!”