U našoj ramazanskoj rubrici „Ramazanska poruka hafiza Karađoz-begove medrese“ treću ramazansku poruku upućuje hafiz Mahir Ramić, diplomant 367. generacije maturanata Karađoz-begove medrese, a danas imam u džematu Čipuljić, Medžlisa Islamske zajednice Bugojno.

Hafiz Ramić u svojoj ramazanskoj poruci kaže:
„Ramazan je za mene mjesec kojeg se duša i srce najviše požele tokom cijele godine. Mjesec odricanja od svih tjelesnih užitaka,  te duhovna nadogradnja svakog pojedinca. Ramazan je prilika za svakog insana da popravi svoj nefs, svoju dušu, prilika da postane bolja osoba. Ramazan nam pomaže da shvatimo da sve mahane i grijehe koje imamo i odstranimo od sebe tokom ramazana, to možemo učiniti i tokom cijele godine.

Ovaj mubarek mjesec je prilika da svaki insan napravi svoju check listu i preispita sebe i svoje mahane. Ramazan je također mjesec Kur'ana, mjesec u kojem je počela njegova objava. U ovom mjesecu se za svako djelo dobija nagrada i do 70 puta više, a naročito učeći Kur'an, i zato ja lično posvetim najviše svog vremena Kur'anu, učenju, čitanju kao i ponavljanju Allahove Knjige,  koju sam naučio napamet kao dijete Karađoz-begove medrese.

Uzvišenog Allaha, dž.š.,  molim da nikome ramazan ne prođe, a da nije zaslužio milost i oprost grijeha. Da Uzvišeni ukabuli sve naše ibadete u ovom mjesecu – post, namaz, učenje Kur'ana i sve ostalo što činimo.  
Selam svim učenicima, diplomantima,  kao i uposlenicima moje – Karađoz-begove medrese.“