• Debatna ekipa Karađoz-begove medrese osvojila 2. mjesto na Debatnom takmičenju

  Unija studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“, Pravni fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić“ i Asocijacija studenata Pravnog fakulteta bili su organizatori Debatnog takmičenja na kojem su učestvovali učenici srednjih škola Grada Mostara, ali i studenti Univerziteta „Džemal Bijedić“. 

  Pročitaj više
 • Zajedničko druženje učenica Karađoz-begove medrese

  U ženskom Internatu Karađoz-begove medrese je u srijedu, 13. februara 2019. godine, održano sijelo za sve učenice  naše škole.

  Pročitaj više
 • Hafiskom dovom otpočela ovogodišnja manifestacija “Dani Karađoz-begove medrese”

  Hafiskom dovom hafizi Ajli Tipuri, maturantici Karađoz-begove medrese, otpočela je ovogodišnja manifestacija “Dani Karađoz-begove medrese”, kojom najstarija odgojno-obrazovna institucija u Hercegovini ispraća novu generaciju maturanata i maturantica. 

  Pročitaj više
 • Učenici Karađoz-begove medrese obilježili Svjetski dan močvarnih staništa

  Naši učenici su, predvođeni mr. Aldinom Boškailom, obišli Mostarsko blato i učestvovali u obilježavanju Svjetskog dana močvarnih staništa.

  Pročitaj više
 • Svečani program u povodu Svjetskog dana hidžaba

  Karađoz-begova medresa je u ponedjeljak, 4. februara 2019. godine, priredila još jedan sadržaj u povodu Svjetskog dana hidžaba. Naime, u atriju Medrese održan je svečani program za sve učenice, odgajateljice i profesorice, te naše sugrađanke, a koji su pripremile vrijedne odgajateljice Karađoz-begove medrese. 

  Pročitaj više
 • Mladi iz Odbora za međureligijsku saradnju posjetili Karađoz-begovu medresu

  Mladi iz Odbora za međureligijsku saradnju Banja Luka posjetili su u subotu, 2. februara 2019. godine, Karađoz-begovu medresu. Među njima su bili predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Katoličke crkve i Jevrejske opštine. 

  Pročitaj više

Facebook

Video


Anketa

Da li vam se sviđa naša nova web stranica?


Instukcije za uplatu

Instrukcije za uplate

Vaše uplate za pomoć rada Medrese, kao i stipendije možete izvršiti na sljedeći način:

Pročitaj više