• Žrtvovan kurban pred dušu Karađoz-bega u okviru akcije "Kurban za Karađoz-begovu medresu"

  Ovogodišnja akcija „Kurban za Karađoz-begovu medresu“ uspješno se realizuje u danima Kurban-bajrama. 
  Akciji se odazvao veliki broj džematlija sa područja Muftijstva mostarskog, ali i iz bošnjačke dijaspore, koji su uplatom kurbana u Karađoz-begovu medresu željeli pomoći pri ishrani učenicima najstarije odgojno-obrazovne ustanove u Hercegovini. 

  Pročitaj više
 • Akcija "Kurban za Karađoz-begovu medresu"

  Karađoz-begova medresa u Mostaru i ove godine organizuje akciju uplate i klanja kurbana za potrebe ishrane učenika Karađoz-begove medrese. 

  Pročitaj više
 • Školsko zvono je blizu: Ubrzo početak nove školske godine u Karađoz-begovoj medresi

  Nova školska 2018/2019. godina u Karađoz-begovoj medresi počinje 27. augusta 2018. godine. Nastava će, kao i prethodnih godina, počinjati u 7.30 sati. 

  Pročitaj više
 • Obavijest o popravnom i maturskom ispitu u školskoj 2017/2018. godini

  Popravni ispit za učenike i učenice  I, II i III razreda održat će se 13. i 14. augusta  2018. godine, sa početkom u 9 sati. U tom periodu biti će održan i drugi maturski rok, tj. od 13. do 15. augusta 2018. godine. 

  Pročitaj više
 • Putem do slobode: Elmedin Dervić, učesnik „Marša mira“ Srebrenica 2018.

  U Srebrenici se ovih dana odvijaju pripreme za ukop još 35 žrtava srebreničkog genocida koji se desio nad Bošnjacima u periodu 1992 – 1995. godine. 

  Uporedo sa pripremama za dženaza-namaz ubijenim Srebreničanima, koja će biti obavljena u Šehitlucima Genocida – Memorijalnom centru u Potočarima, odvija se i „Marš mira“, kojim se prisjeća pređenog puta i pokušaja Srebreničana da se domognu slobodne teritorije tih bolnih ratnih godina.

  Pročitaj više
 • Učenica generacije Karađoz-begove medrese nagrađena priznanjem Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a

  Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona upriličilo je svečanost dodjele priznanja učenicima generacije osnovnih i srednjih škola našeg kantona

  Pročitaj više

Facebook

Video


Anketa

Da li vam se sviđa naša nova web stranica?


Instukcije za uplatu

Instrukcije za uplate

Vaše uplate za pomoć rada Medrese, kao i stipendije možete izvršiti na sljedeći način:

Pročitaj više