Nastava u školskim klupama za učenike i učenice Karađoz-begove medrese otpočela je u ponedjeljak, 7. septembra 2020. godine, a shodno rasporedu časova. Najprije su održani časovi odjeljenske zajednice, na kojima su razrednici porazgovarali sa učenicima u svojim odjeljenjima, te prenijeli informacije i preporuke o načinu školovanja i boravka u školi tokom nove školske godine. 

Prethodno su, u nedjelju, 6. septembra 2020. godine, održani roditeljski sastanci. Za učenike i učenice prvog razreda roditeljski sastanci održani su u holu Karađoz-begove medrese, a roditeljima su se obratili prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese, profesor Suljo Cikotić, pomoćnik direktora za Internat, razrednici Emina Vujinović-Mehremić, Ramiza Bandić-Kafadar i Aldin Boškailo, te razredni odgajatelji Suad Mujakić i Saudina Husić-Ćenan. 

Oni su dali detaljna uputstva roditeljima o školovanju njihove djece u Karađoz-begovoj medresi, posebno se osvrnuvši na školovanje u vremenu pandemije korona virusa. Nakon roditeljskih sastanaka pristupilo se smještanju učenika u Internat Karađoz-begove medrese, prateći sve preporuke Kriznog štaba i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona. 
Roditeljski sastanci za učenike II, III i IV razreda održani su putem online platformi.