Učenici i profesori Karađoz-begove medrese sinoć su, 29. marta 2017. godine, izveli program pod nazivom „Mevlud i dobrodošlica svetom mjesecu redžebu“. Program je održan u džamiji „Bosanski mudžahidi“, odnosno u džematu „Zalik“, na čijem se prostoru i nalazi naša škola.
Spletom ilahija i kasida, mevluskih spjevova, kur'anskih odlomaka, učenici naše škole počastili su prisutne džematlije, a na samom početku programa obratili su se Šefik ef. Čavčić, imam džemata „Zalik“, te Suljo ef. Cikotić, glavni imam MIZ Mostar.

Glavni imam je u svom obraćanju kazao da je ovo „lijepa prilika da zajedničkim namazom, zajedničkim zikrom krenemo u mubarek dane mjeseca redžeba i u dobru dočekamo mubarek mjesec ramazan.“ Uputio je i dovu da Uzvišeni podari bereketa u našim poslovima, u našem radu, a posebno u čuvanju i širenju naše lijepe vjere, kao i u našim ovodunjalučkim životima.

Vazi-nasihat kazivao je prof. Šefko ef. Tinjak, koji je podsjetio na čuvanje vrijednosti vjere, porodice i džemata. Ovim programom otpočeo je ispraćaj nove generacije maturanata Karađoz-begove medrese, a u tom smislu profesor Tinjak im je zaželio „da svjetlo islama, da svjetlo Istine, da svjetlo lijepe riječi nose sa sobom, ma kuda hodili i ma gdje bili.“

U nastavku svog obraćanja je, između ostalog, kazao i sljedeće: „Mi trebamo čuvati našu vjeru, našu tradiciju i našu domovinu i nema toga koji smije kazati da to nije njegova obaveza. To je obaveza svih nas. Jer, biti ćemo i pred Bogom i pred ljudima odgovorni zato što nismo to uradili. Zato, čuvajmo sebe, čuvajmo naše dostojanstvo, našu čast i naše ime. Jer, ove vrijednosti su naš branik vjere islama.“

Program je završen hair-dovom.