U školskoj divanhani je danas, 23. oktobra 2019. godine, održan prijem za sportsku ekipu Karađoz-begove medrese. Prijem je priredio profesor hafiz Aid Tulek, direktor naše škole, za učenike koji su uspješno predstavili Karađoz-begovu medresu na Sportskim susretima učenika srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u BiH.

Direktor Karađoz-begove medrese je čestitao učenicima i profesorima na postignutim uspjesima, te im zahvalio što su dostojno i uspješno predstavili našu školu na još jednom sportskom takmičenju. Istakao je kako ovakve uspjehe Medresa u cjelosti, a posebno njen menadžment, cijeni i u potpunosti podržava svoje učenike u namjerama da i sebe i Medresu predstave što uspješnije na različitim poljima.
Izrazio je nadu da će sportska ekipa i dalje nizati samo uspjehe, te i u buduće predstavljati najuspješnije što može Karađoz-begovu medresu na sportskim terenima.

Prijemu su prisustvovali i profesor Ernad Čajdin, te odgajatelj Ramo Ibrahimović, koji su tokom Sportskih susreta, uz profesora Adnana Dizdarevića, bili uz sportske momke Karađoz-begove medrese, pripremivši ih uspješno za ovo značajno takmičenje.

Foto: Abdullah Džeko