Sa akšam-namazom danas, 12. aprila 2021. godine, dolazi mubarek mjesec ramazan. Mjesec koji je poseban i odabran, mjesec koji muslimani diljem svijeta dočekuju sa radošću i ushićenjem. Bez obzira na trenutnu situaciju u našoj domovini, ali i svijetu, i ovom ramazanu muslimani se nestrpljivo raduju i željno ga očekuju. 

Čestitku povodom nastupanja ramazana 1442. hidžretske godine uputio je profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese. U čestitki stoji: 

“Dolazi nam mubarek mjesec ramazan, najodabraniji mjesec u godini, mjesec koji je Allah, dž.š. odabrao iznad drugih mjeseci i mjesec u kojem su velike blagodati. Allah, dž.š., nam je propisao obavezni post u ovom mjesecu, ali i poslao Svoju Objavu čovječanstvu. Zato je ramazan mjesec posta, mukabela, Kur’ana, zekata, sadake – mjesec svekolikog dobra i radosti za muslimane. Ovaj mjesec je prilika da se nadahnemo sa nepresušnog vrela Allahove Riječi, da se iznova i iznova vraćamo vrijednostima na koje nas upućuje Objava i da preporađamo svoja srca i duše, čisteći ih od naslaga prljavštine i grijeha. Ramazan je od večeras na pragu naših kuća, ali i naših srca i na nama je da dane ovogodišnjeg ramazana iskoristimo u potpunosti, da budemo predani i pokorni Bogu, da izvršavamo ibadete i činimo što više dobrih djela, u nadi da ćemo steći Allahovo zadovoljstvo, Njegovu milost i Njegov oprost. 

Ramazansku čestitku upućujem svim učenicima, profesorima, odgajateljima, ostalim uposlenima, diplomantima, vakifima i prijateljima Karađoz-begove medrese, te porodicama svih vas. Neka vam ramazanski dani i noći donesu svako dobro, zdravlje, radost i najljepšu nagradu od Uzvišenog na oba svijeta. Ramazan šerif mubarek olsun” – poručio je direktor Karađoz-begove medrese.