Džematski odbor „Donja Mahala“ organizovao je, u povodu obilježavanja Nove 1438. hidžretske godine, turnir u košarci. Turnir je bio jedna od niza aktivnosti kojima je pomenuti džemat obilježio nastupanje Nove hidžretske godine. Suorganizatori turnira bili su Omladinski košarkaški klub „Mostar 05“ i Sportski savez Grada Mostara.

Turnir je obilježila lijepa atmosfera, dosta publike i puno dobrih poteza. Svaki susret bio je zanimljiv i pobjednik se nije znao do samog kraja, što svjedoči i sami finalni susret u kojem je pobjednik bio poznat tek nakon produžetaka i koša u zadnjim sekundama igre. Na kraju turnira uručene su zahvalnice za učešće svim ekipama, a najboljim ekipama, te najboljem igraču turnira uručeni su pehari i diplome.

Na turniru je učestvovala i ekipa Karađoz-begove medrese, koja je bila i pobjednica turnira u košarci. Drugo mjesto zauzela je ekipa Džemata „Donja Mahala“, dok se na trećem mjestu našla ekipa Gimnazije Mostar. Najboljim igračem turnira proglašen je Ensar Ćatić, učenik četvrtog razreda Karađoz-begove medrese.
Čestitamo našim sportskim momcima!