U Karađoz-begovoj medresi je ove školske godine svoje četverogodišnje obrazovanje završila 375. generacija maturanata i maturantica, njih 67.
U generaciji koja je znanjem i uspjesima sa raznih takmičenja bojila medresanske godine školovanja, najboljima su se pokazali:

UČENIK GENERACIJE: Jusuf Buljubašić
Sin Jasmina i Alme. Rođen 19. novembra 2000. godine u Zavidovićima. Odličan i primjeran učenik. Učesnik različitih školskih, gradskih, kantonalnih, međumedresanskih takmičenja, na kojima je ostvarivao najbolje rezultate. Vrstan sportista i vrijedan član mnogobrojnih vannastavnih aktivnosti.

UČENICA GENERACIJE: hafiza Lejla Marić
Kćerka Zijada i Mersije. Rođena 12. augusta 2001. godine u Mostaru. Odlična i primjerna učenica. Učesnica školskih, gradskih i međumedresanskih takmičenja, na kojima je ostvarivala najbolje rezultate. Tokom četverogodišnjeg školovanja naučila je napamet cijeli Kur'an, te se priprema za polaganje hifza pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

PONOS GENERACIJE: Ensar Lizde
Sin Šemsudina i Adise. Rođen 25. februara 2001. godine u Mostaru. Odličan i primjeran učenik. Učesnik školskih, gradskih i kantonalnih takmičenja, na kojima je ostvarivao najbolje rezultate. Vrstan kaligraf, čemu svjedoče i nagrade koje je dobijao na takmičenjima iz kaligrafije.

Čestitamo Jusufu, hafizi Lejli i Ensaru na postignutim uspjesima, želeći im uspješno i dalje školovanje!