U atriju Karađoz-begove medrese je večeras, 15. marta  2023. godine, dodjelom nagrada i priznanja završena osma sezona Medresanske lige „Karađoz-beg“.

Kao i prethodnih godina i ovog puta su uručene medalje, pehari, novčane nagrade i zahvalnice učesnicima navedene lige. To je učinio mr. Ernad Čajdin, rukovodilac Medresanske fudbalske lige „Karađoz-beg“, nakon što je svečanost dodjele zahvalnica otpočela himnom Bosne i Hercegovine i učenjem odlomka Časnog Kur'ana. 
Nagrade su, uz magistra Čajdina, uručili još i profesor hafiz Aid Tulek, direktor Medrese, odgajatelj mr. Ramo Ibrahimović, profesor Nazif Garib i profesor Meadin Mrndžić.

No, prije dodjele nagrada, prisutnima su se obratili maturant Bakir Rahimić, učesnik Lige i profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese. 

„Karađoz-begova liga je od neprocjenjivog značaja za našu školu, za promociju sporta, za zdrav život, što u svakodnevnom životu vjernika ima svoj značaj i ulogu. To je naročito prepoznao naš uvaženi direktor, profesor hafiz Aid Tulek, koji nam je pružio ponajveću podršku i osigurao najbolje uslove kako bi ova priča ostala zapamćena kao uspješna. Istakao bih da smo mi učesnici Lige posebno ponosni na činjenicu da smo stvorili i održali fer sportsku atmosferu od početka do samog kraja. Posebna zahvalnost ide organizatorima, magistru Ernadu Čajdinu i magistru Rami Ibrahimoviću, a koji su uložili velike napore i potrudili se da se sve odvija kako je najbolje moguće“ – rekao je Bakir Rahimić.

Menadžment Karađoz-begove medrese svakodnevno daje podršku korisnim projektima koje pripremaju profesori, odgajatelji i učenici ove škole. 

„Ovaj projekat sportske lige naše škole traje osam godina. Ova večerašnja svečanost dešava se na jedan poseban dan za Karađoz-begovu medresu i zato sam s posebnom radošću  došao večeras na ovaj program. Što se tiče Lige, ovdje je nezaobilazan naš profesor, magistar Ernad Čajdin, kao i naš diplomant Ramo Ibrahimović, a koji posljednjih godina neumorno rade na ovom projektu koji je iznjedrio dobre igrače i koji su postigli dobre rezultate na takmičenjima u gradu, ali i na Sportskim susretima održanim između učenika medresâ“ – istakao je profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese. 

Nakon završenih svih kola Lige, poredak ekipa najboljih na tabeli je sljedeći:
1. mjesto Nezagrijani,
2. mjesto Jastrebovi,
3. mjesto Endemi. 

Ekipa koja je dobila nagradu za fer-play je The Mighty Ducks. 
Najbolji strijelac Lige je Hamza Fijuljanin, najbolji golman je Semin Omerović, dok je nagrada za najboljeg igrača pripala Kerimu Tiri. 

Kao zna zahvalnosti, zahvalnice su uručene pojedincima koji su dali posebnu podršku Medresanskoj fudbalskoj ligi „Karađoz-beg“. Zahvalnice su dobili: Bakir Rahimić, Emrah Hadrović, Mirza Garib, Muhamed Maksumić, Bakir Smajlović i Ahmed Šošić.

Foto: Mirza Garib