Mjesec rebiu-l-evvel je prilika da se kroz priređivanje raznih sadržaja, programa, manifestacija i aktivnosti prisjetimo ličnosti i misije Muhammeda, a.s.
Vođeni tim, naši džemati su priredili određene programe, a kao gosti prisustvovali su naši učenici i članovi i članice Hora Karađoz-begove medrese.
Tako je hor naše škole proteklih dana izveo mevludske programe u Republici Hrvatskoj, tačnije u Dubrovniku, u džematu Vrapčići, Medžlisa Islamske zajednice Mostar, kao i u Narodnom Pozorištu, nastupivši na humanitarnom koncertu.

Gost-predavač na pomenutim programima bio je profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese, koji je svojim vazi-nasihatima podsjetio na misiju sa kojom je došao Muhammed, a.s. I naši učenici i učenice su kroz splet ilahija i kasida, recitala podsjetili na život i misiju najodabranijeg bića koje je dunjalukom koračalo.

Pomenuti programi bili su prilika da se naši učenici i profesori susretnu sa džematlijama, porazgovaraju i dogovore neke nove vidove saradnje, kroz koje će širiti ljepote islama na ovim prostorima.