Danas su, 29. juna 2021. godine, profesori Karađoz-begove medrese posjetili porodicu našeg diplomanta Ramiz efendije Memića. Ramiz efendija je, inače, imam, hatib i muallim u džematu Oplećani i Mandino Selo, Medžlisa Islamske zajednice Tomislavgrad.

Posjeta je upriličena u ime kolektiva naše škole, a nakon saobraćajne nesreće u kojoj je porodica Memić izgubila svog šestogodišnjeg sina Ajnura. 

Stoga su profesori: Smajo Čolaković, Šefko Tinjak, Muhamed Purišević, Suljo Cikotić i Meadin Mrndžić, prenoseći izraze saosjećanja, selame i hediju kolektiva Karađoz-begove medrese, posjetili našeg diplomanta Ramiz efendiju i njegovu suprugu Fatu, te bar na određeni način bili sa njima u boli koja ih je zadesila. 

Družeći se danas sa Ramiz efendijom i njegovom suprugom, te sinom Bilalom, osjetili smo da je vjera nepresušna snaga koja čovjeka drži i u najtežim iskušenjima i ne da mu da poklekne, koliko god teško bilo. 

Prepoznali smo, po ko zna koji put, da je Medresa naša stalna poveznica, naša porodica i naš džemat iz kojeg odlazimo na različite strane svijeta, ali i koja je tu uvijek, kao naš oslonac i podrška u svim životnim trenucima.

Molimo Uzvišenog da porodici Memić podari neizmjernu snagu sabura u iskušenju koje ih je zadesilo, a šestogodišnjeg Ajnura, sigurno smo, uz Božiju pomoć, čekaju džennetske bašče – namijenjene za čiste dječije duše.