Karađoz-begova medresa je i ove godine, po peti put, organizovala akciju „Volimo te, Miljeniče“, a u povodu obilježavanja 12. rebiu-l-evvela 1438. hidžretske godine. U sklopu akcije darivala je sugrađane određenim iskazima Allahovog poslanika-Muhammeda, a.s., time podsjećajući na djelo i misiju Poslanika čovječanstva, koji je poslan kao milost svim svjetovima.

Uz hadise Allahovog miljenika, sugrađane je Karađoz-begova medresa darovala i određenim poslasticama. Da je akcija od samog njenog početka lijepa i korisna stvar pokazale su i hair-dove sugrađana, koji su bili obradovani jednom ovakvom aktivnošću koju im Karađoz-begova medresa priređuje već godinama.

Uz darovane sugrađane, darovali smo i naše komšije – uposlene u Javnoj kuhinji Mostar, Specijalnoj jedinici Mostar i Vatrogasnoj jedinici Mostar. Poslastice i hadisi uručeni su i polaznicima i muallimima džemata „Zalik“ – džemata kojem teritorijalno pripada i Karađoz-begova medresa. Polaznici mekteba svoju su radost iskazali u nekoliko rečenica zahvalnosti učenicima i profesorima naše škole, koji su ih iznenadili ovim lijepim gestom.  

Za realizovanu aktivnost posebno zahvaljujemo našim vrijednim učenicima i učenicama, koji su dali svesrdan doprinos istoj, moleći Uzvišenog da ih neizmjerno nagradi svakim dobrom na oba svijeta!

Foto: Ibrahim Omerbašić i Nedim Hondo