Danas je, 16. septembra 2021. godine, u divanhani Karađoz-begove medrese održano druženje kao izraz dobrodošlice za sve učenice prvog razreda.

Druženje su upriličile profesorice naše škole, a koje su određenim poslasticama, ali i raznim poklonima, počastile i darivale učenice nove generacije Karađoz-begove medrese. 
Druženju su prisustvovale sve profesorice naše škole, a učenicama su se obratile profesorice Ilhama Puce-Hondo i Harisa Ćukle. 

Profesorica Puce-Hondo, razredna odgajateljica učenica prvog razreda, u svom je obraćanju istakla važnost prijateljstva u Karađoz-begovoj medresi, te timskog rada i djelovanja tokom medresanskog hoda.

„Budite jedna uz drugu. Međusobno se pomažite i razveseljavajte jedna drugu, a nemojte gajiti bilo kakve negativnosti. I kad vam bude teško, zajednički proživljavajte te trenutke i pružajte jedne drugima prijateljski savjet, te se timski držite tokom medresanskog hoda, kako biste ponijele najljepše uspomene iz ove škole“ – poručila je profesorica Puce-Hondo, po čijoj ideji je i realizovan jedan ovakav susret. 

Profesorica Ćukle, pedagogica u našoj školi, poželjela je hairli školovanje novoj generaciji učenica, istakavši:
„Potrudite se da uživate u svom medresanskom školovanju. Iskoristite maksimalno sve ono što vam Medresa pruža, a posebno znanja i sposobnosti vaših profesora, te ih pitajte slobodno sve ono što vas zanima. Nadam se da ćete izgradit trajna, cjeloživotna prijateljstva u Medresi, kako sa školskim prijateljima, isto tako i sa vašim profesorima.“

Učenice su bile oduševljene priređenim druženjem, te posebno radosne što su imale priliku dodatno se, van učionice, upoznati sa svojim profesoricama i odgajateljicama. 
„Nisam plakala onog dana kada sam zakoračila u ovu školu i kada su me roditelji ostavili da ovdje stječem znanje, ali danas plačem, jer mi je ovo izuzetno drago i lijepo druženje, prelijepa gesta od strane naših profesorica“ – kazala je Emina Kapić. 

Nakon obraćanja profesorica uslijedilo je druženje i čašćenje, koje je obezbijedio menadžment škole, a među poslasticama našli su se i slatki proizvodi iz Lokma House-a.