Danas su, 22. oktobra 2016. godine, otpočeli 2. Susreti učenica odgojno-obrazovnih institucija Islamske zajednice. Susreti se održavaju u Tuzli, a domaćin je Behram-begova medresa. Na Sportskim susretima učestvuju Karađoz-begova medresa, Gazi Husrev-begova medresa, Behram-begova medresa, Medresa „Osman ef. Redžović“, Medresa „Džemaluddin Čaušević“, Medresa „Mehmed Fatih“, Elči Ibrahim-pašina medresa, te Prva bošnjačka gimnazija.

Sportske susrete drugu godinu zaredom organizuje Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a otvorenim ih je proglasio prof. Seid Eminović, ispred Uprave za obrazovanje i nauku. U ime domaćina  obratio se mr. Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese, koji je učesnicama poželio puno uspjeha, te fer i korektnu igru.

Održana su takmičenja iz atletskih disciplina, a upravo se odigravaju odbojkaške utakmice. U večernjim satima biti će održana i takmičenja u stonom tenisu i šahu, a u nedjelju su planirani polufinalni i finalni mečevi, dodjela nagrada, te zatvaranje 2. Sportskih susreta.

Ekipu Karađoz-begove medrese predvode dr. Sanja Bajgorić, profesorica Tjelesnog i zdravstvenog odgoja, te odgajateljica Adna Juklo.