Ispraćamo još jedan ramazan. Ramazan koji smo proveli na drugačiji način nego smo to činili prethodnih godina. Pred nama su dani Ramazanskog bajrama, koji će doći kao kruna svih ibadeta činjenih u mubarek ramazanu. 

U povodu dolaskak Ramazanskog bajrama, mr. Salem efendija Dedović, muftija mostarski i predsjednik Školskog odbora Karađoz-begove medrese, uputio je, bajramsku čestitku. 

U čestitki Muftije mostarskog stoji: 
“Ramazanski bajram je kruna ramazanskog posta. Radost je to duši vjerničkoj koja je u ime Boga i zarad Njegova zadovoljstva provela 30 dana u odricanju, požrtvovanju i dobročinstvu. Ramazan je bio vrijeme preispitivanja, ličnog i općeg. Ramazan je najbolja škola koja uči i čuva vrline i vrijednosti.

Ovogodišnji ramazan došao nam je u jeku kušnje s kojom se čitavo čovječanstvo susrelo. Tražili smo utjehu i nadu u našim dovama, predanom izvršavanju vjerskih propisa i obaveza. I evo, s ramazanom i s Bajramom stiglo nam je olakšanje. Iskazujmo zahvalnost više i srčanije, pouzdajmo se u Boga i budimo uvijek širokogrudni i dobrohotni! Neka nam Dragi Bog podari blagoslov u životu, radu i opskrbi.

Bajram šerif mubarek olsun!”