U Karađoz-begovoj medresi je sinoć, 5. decembra 2017. godine, izvedena predstava pod nazivom „Majka Srebrenice“. Predstavu su sadržajno, scenski i glumački pripremili i izveli maturanti i maturantice 373. generacije Karađoz-begove medrese.  Predstava je urađena prema ideji i scenariju maturantica Mirnese Zahirović i Aiše Šehić, a uz podršku razrednika maturanata i maturantica, te uprave naše škole.

„Cilj ove predstave nije samo prisjetiti se genocida koji se desio Bošnjacima u proteklom ratu. Cilj ove predstave je ukazati mali znak ljubavi i pažnje djeci Srebrenice – našeg grada koji je sinonim patnje, tragedije, stradanja, ali i istrajnosti, borbe i otpora“ – poručile su maturantice Mirnesa i Aiša.

Svojim glumačkim ulogama to su potvrdili i ostali maturanti i maturantice, koji su kroz svoju glumu  prikazali svu patnju srebreničkog čovjeka.

Predstava je bila humanitarnog karaktera. Prikupljeno je preko 400 KM, koje će, po želji maturanata i maturantica, biti uručene djeci Srebrenice za njihovo školovanje.