Federalna ministrica obrazovanja i nauke dr.sc. Elvira Dilberović poželjela je svim učenicima i roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i svim uposlenicima u školstvu, sretnu i uspješnu novu školsku 2015/2016. godinu, koja u Federaciji Bosne i Hercegovine počinje 01. ili 07.09. 2015. godine.
„Posebno čestitam i želim dobrodošlicu svim prvačićima, uz želju da im školski dani budu sretni, a škola mjesto radosti i druženja, gdje će steći vrijedna znanja te lijepe uspomene za cijeli život. I svim ostalim osnovnoškolcima te srednjoškolcima želim mnogo uspjeha u učenju i što bolje ocjene; neka svoje školsko vrijeme provedu što uspješnije, u razvijanju svojih potencijala i osposobljavanju za samostalan i odgovoran život, gradeći već sada temelje za ostvarenje svojih snova.
Čestitam početak školske godine i svim prosvjetnim radnicima, sa željom da budu što uspješniji u odgoju i obrazovanju sretnog i uspješnog učenika, kao i vama, cijenjeni roditelji, sa željom da se ispune sve vaše nade i očekivanja“; stoji u čestitki federalne ministrice obrazovanja i nauke dr.sc. Elvire Dilberović, u povodu početka nove školske 2015/2016. godine.