Nakon svečanog otvorenja manifestacije „Uzor si mi, Poslaniče“, organizatori i suorganizatori priredili su i prvi sadržaj u Fejićevoj ulici, u srijedu, 30. oktobra 2019. godine. Naime, održana je ulična podjela poklona organizatora i suorganizatora manifestacije, te predstavljanje njihovih štandova.

Priliku da predstave svoje štampane promotivne materijale imali su Medžlis IZ-e Mostar, Karađoz-begova medresa, Info-servis za mlade, Centar za učenje Kur'ana, Odjel za brak i porodicu i KEC „Sehara“.

Akcija predstavljanja materijala, te podjele poklona sugrađanima trajala je od 13.30 sati, pa sve do 15 sati.
Svoj rad putem izloženog štanda u Fejićevoj ulici promovisala je i Karađoz-begova medresa, a to su najbolje učinili njeni učenici, u pratnji profesora Meadina Mrndžića.

„Ponosni smo da možemo na ovaj način izraziti ljubav prema Allahovom poslaniku, ali i promovisati školu koju pohađamo“ – poručili su naši učenici.

Karađoz-begova medresa će još nizom sadržaja obilježiti mjesec rebiu-l-evvel, a sve to u sklopu manifestacije „Uzor si mi, Poslaniče“, ali i nastupima školskog hora koji će održati mevludske programe u nekoliko medžlisa Muftijstva mostarskog.

Foto: Adin Junuzović