Akcija „Kurban za Karađoz-begovu medresu“ uspješno je realizovana i ove godine, a jedan od segmenata akcije bio je i pomoć ugroženim kategorijama društva, te određenim društveno-socijalnim institucijama. 

Tako je trećeg dana Kurban-bajrama, 2. augusta 2020. godine, u Trebinju uručena vrijedna kurbanska donacija. Donacija u kurbanskom mesu bila je bajramski poklon Medžlisa Islamske zajednice Trebinje i Karađoz-begove medrese, a uručili su je hafiz Sadik efendija Fazlagić, glavni imam Medžlisa IZ-e Trebinje, Sadmir efendija Mustafić, imam, hatib i muallim u Medžlisu IZ-e Trebinje, te profesor Suljo Cikotić, pomoćnik direktora za Internat Karađoz-begove medrese. 

Donacije su uručene Domu penzionera u Trebinju, Udruženju za podršku i pomoć osobama sa poteškoćama u razvoju „Sunce nam je zajedničko“ i Bolnici Trebinje. 

„Kako su istakli predstavnici institucija kojima smo uručili kurbane – za njih vrijedne poklone, ovo je velika i značajna pomoć i donacija za njihov rad kojom mogu obezbijediti bolju ishranu svojim korisnicima. Predstavnici svih darovanih institucija su Medžlisu IZ-e Trebinje i Karađoz-begovoj medresi iskazali riječi zahvalnosti zbog doniranog mesa i što su ovim činom ukazali pažnju i podršku njima i njihovim korisnicima“ – kaže hafiz Sadik efendija Fazlagić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Trebinje. 

Domu penzionera u Trebinju i Udruženju „Sunce nam je zajedničko“ uručeno je po pet kurbana, koje je doniralo Udruženje "Semerkand" iz Sarajeva, dok je Bolnici Trebinje uručen kurban – krava od 250 kg, a koju je donirala Karađoz-begova medresa. 

„Ova gesta ukazuje na dobre međuljudske odnose u Trebinju i brigu Islamske zajednice i njenih institucija prema najugroženijoj populaciji ljudi“ – poručuje glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Trebinje. 

Podjelom kurbanskog mesa, tokom Kurban-bajrama, diljem Hercegovine, odnosno Muftijstva mostarskog, uspješno je završena ovogodišnja akcija „Kurban za Karađoz-begovu medresu“.