U petak je, 24. marta 2023. godine, profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese, posjetio Medžlis Islamske zajednice Trebinje.
On je u džamiji Osman-paše Resulbegovića predvodio džuma-namaz i održao džumansku hutbu. U ramazanskoj hutbi govorio je o ibadetima u ramazanu: postu, dobročinstvu, učenju Kur'ana i drugim vidovima ibadeta. 

Profesor Tulek je posjetio i prostorije Medžlisa Islamske zajednice Trebinje, te sa hafizom Sadik-efendijom Fazlagićem, glavnim imamom Medžlisa i gospodinom Miralemom Hadžimahovićem, predsjednikom Medžlisa, razgovarao o redovnim aktivnostima Medžlisa, te ramazanskim aktivnostima koje Medžlis sprovodi u svim trebinjskim džematima.

Razgovarano je i o dosadašnjoj, ali i budućoj saradnji Karađoz-begove medrese i Medžlisa Islamske zajednice Trebinje, a ona se ogleda i ovog ramazana u slanju medresanskog softe kao ramazanskog imama na području Trebinja. Ramazansku praksu ovog ramazana u Trebinju obavlja Ismir Topalović, maturant Karađoz-begove medrese, sa kojim se u ovom mubarek danu direktor Medrese i susreo.