Manifestacija „Dani Karađoz-begove medrese“ nastavljena je mevludskim programom koji je održan u džematu Kružanj, u Podveležju. Program je izveden u četvrtak, 22. marta 2018. godine, a u povodu mubarek noći Lejletu-r-regaib, prve mubarek noći u hidžretskom kalendaru.

Razlog da jedan od sadržaja manifestacije „Dani Karađoz-begove medrese“ bude održan i u džematu Kružanj jeste što je taj džemat dao već nekoliko učenika Karađoz-begovoj medresi, a među ovogodišnjim maturantima i maturanticama jedan je maturant Karađoz-begove medrese koji dolazi iz tog džemata.

Uz to, u proteklom periodu, džemat Kružanj je izvršio renoviranje džamijskog prostora, te je Karađoz-begova medresa svečanim programom željela obilježiti i taj značajan momenat u radu pomenutog džemata. Program je izveo Hor Karađoz-begove medrese, predstavivši se ilahijama, kasidama i recitalima posvećenim mubarek noći Lejletu-r-regaib.

Vazi-nasihat održao je profesor Suljo Cikotić, pomoćnik direktora za Internat Karađoz-begove medrese, koji se osvrnuo na značaj mubarek noći Lejletu-r-regaib, te snagu džemata i našeg zajedništva, što je svojim primjerom renoviranja džamijskog prostora potvrdio džemat Kružanj, odnosno njegove vrijedne džematlije.

Manifestacija „Dani Karađoz-begove medrese“ nastavlja se novim sadržajima, koji će biti priređeni hercegovačkoj publici sve do 5. maja 2018. godine, kada će, Svečanom akademijom 373. generacije maturanata i maturantica, zvanično biti i zatvoreni.