U atriju Karađoz-begove medrese je danas, 21. novembra 2019. godine, priređen program i otvorena izložba likovnih radova, a u povodu Dana državnosti BiH. 
Izložbu i priređeni program pripremili su članovi Likovno-literarne sekcije Karađoz-begove medrese, predvođeni profesoricom Lejlom Mušić.

Izložba je otvorena pod nazivom „Slikom i riječju – duša Domovini“, a posjetioci će je moći pogledati do utorka, 26. novembra 2019. godine u atriju Karađoz-begove medrese.
Kroz priređeni program učenici su podsjetili na značaj obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti naše domovine, te se čitanjem literarnih zapisa o Domovini predstavili publici. 

Čestitku povodom Dana državnosti BiH uputio je prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese. 
„Čast mi je i zadovoljstvo da sam ovdje danas i da možemo obilježiti Dan državnosti naše jedine domovine BiH. Ovaj datum nam je veoma značajan i mi ćemo ga obilježavati, uz sve druge škole u našem kantonu. Drago mi je da imamo ovu izložbu, da su je, uz profesoricu Lejlu Mušić, pripremili naši učenici, te da su kroz ovo iskazali svoju kreativnost i da su i roditelji naših učenika uključeni u ovaj projekat. Čestitam vam Dan državnosti Bosne i Hercegovine“ – rekao je direktor Karađoz-begove medrese. 

Priređena izložba vid je saradnje Karađoz-begove medrese sa roditeljima njenih učenika, a ovog puta nije izostala saradnja sa istaknutim mostarskim slikarima Ibrahimom i Majom Novalić, koji su određenim dijelom bili mentori učenicima u likovnom izrazu. 

Foto: Idriz Zahirović i Adin Junuzović