Udruženje „Nova snaga“ organizovalo je 3. decembra 2016. godine akciju pošumljavanja lokaliteta iznad naselja Mazoljice u Mostaru. Riječ je o lokalitetu površine od pet hektara, koji je i ograđen ogradom kako bi se budući nasadi sačuvali od nesavjesnih građana.

U akciji pošumljavanja učestvovali su učenici Karađoz-begove medrese, predvođeni svojim profesorima, kao i učenici osnovnih škola „Mujaga Komadina“ i „Mustafa Ejubović – Šejh Jujo“, te učenici Srednje elektrotehničke škole, Druge gimnazije, kao i  članovi udruženja organizatora.


Ovaj projekat Udruženja “Nova snaga” finansijski je pomoglo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke. U samu realizaciju uključilo se mostarsko preduzeće “Komunalno”, čiji su uposlenici pomogli oko postavljanja ograde i kopanja rupa za sadnice.

Udruženje je za sve učesnike akcije obezbijedilo sendviče, sokove, ali i rukavice za rad. Na lokalitetu sadnje postavljene su dvije cisterne za vodu, kako bi se i u ljetnim danima moglo pristupiti zaljevanju nasada.