U mesdžidu Internata Karađoz-begove medrese je u četvrtak, 4. februara 2021. godine, održan kviz za učenike pod nazivom „Ja poznajem svoju školu“. Organizatori kviza bili su Karađoz-begova medresa i Klub diplomanata Karađoz-begove medrese, koji su, zajedno sa Medžlisom Islamske zajednice Mostar, obezbijedili vrijedne novčane i druge nagrade za sve učesnike i pobjednike kviza. 

Kao učesnici kviza bili su predstavnici svih razreda i odjeljenja Karađoz-begove medrese, a kviz se sastojao od pitanja iz historijata Medrese, znamenitih ličnosti Medrese, njenog reaktiviranog rada, te svih ostalih detalja koji karakterišu rad i djelovanje Karađoz-begove medrese u Mostaru. Autor kviza bio je profesor Meadin Mrndžić, predsjednik Kluba diplomanata Karađoz-begove medrese. 

Na samom početku kviza prisutnim učenicima, te takmičarima, obratio se profesor Suljo Cikotić, pomoćnik direktora za Internat Karađoz-begove medrese.

„Golemo je i čast biti dio kolektiva Karađoz-begove medrese, biti dio ove velike porodice. Nešto što traje stoljećima je velika vrijednost i ponos. U ime uprave škole i Kluba diplomanata želim vam svaki hajr i da ovaj kviz prođe u najljepšem obliku. Ovom prilikom želim vam skrenuti pažnju na jedan kontinuitet koji ova ustanova sa sobom nosi, na njen dugogodišnj rad, ali i rad i djelovanje njenog Kluba diplomanata. Ove godine ispraćamo još jednu generaciju maturanata i maturantica i svojim završavanjem Medrese pridružit će se Klubu diplomanata. Ovim kvizom se čuva i njeguje tradicija i vrijednost koju gajimo prenosi se na vas – nove generacije učenika Karađoz-begove medrese“ – poručio je profesor Cikotić. 

Kviz se sastojao od igara Historijat Medrese, Znamenite ličnosti Medrese, Medresanski stih, O školi znam, Moto generacije, Moji profesori/odgajatelji... 

Žiri su činili profesori: Suljo Cikotić, Nazif Garib i Suad Mujakić, a kao takmičari učestvovali su: 
Abdusamed Dragolovčanin, Omer Čaušević i Hamza Pindžo (prvi razred), Vedad Kadić, Ensar Hrnjica i Hanan Hujić (drugi razred), Mahir Ćosić, Midhat Šabanović i Fejsal Habibija (treći razred), Tarik Karalić, Muhamed Ahmuljić i Tarik Buljubašić (četvrti razred). 

Nakon svih igara kviza, najboljima su se pokazali:
1. mjesto ekipa 4. razreda
2. mjesto ekipa 3. razreda
3. mjesto ekipa 1. razreda
4. mjesto ekipa 2. razreda.

Učenici su kroz priređeni kviz pokazali da poznaju svoju školu, te opravdali sami naziv kviza. Čestitamo im na tome!

Foto: Adin Junuzović