Muftija mostarski, mr. Salem ef. Dedović, upriličio je svečani prijem za predstavnike Karađoz-begove medrese. Naime, Muftija mostarski je, kao i prethodnih godina, ugostio najbolju matematičarku Karađoz-begove medrese, kao i profesoricu koja ju je pripremala za takmičenje. Ismeta Gafić, učenica drugog razreda Karađoz-begove medrese, osvojila je 1. mjesto u kategoriji drugih razreda na Kantonalnom takmičenju iz matematike, te je za nju i profesoricu Sanju Kapetanović upriličen svečani prijem kod Muftije mostarskog. Delegaciju Karađoz-begove medrese predvodio je prof. hfz. Aid Tulek, direktor škole.

Muftija mostarski je istakao kako ovaj uspjeh nije slučajan. „On je rezultat rada naše učenice, njenog talenta, njenog dara, ali i posvećenosti i predanosti radu profesorice Sanje, koja može biti ponosna na ove rezultate, kao i cijela Karađoz-begova medresa“ – poručio je mr. Salem ef. Dedović.

Organizovanjem svečanog prijema želio je na zvaničan način da uputi čestitku povodom velikog uspjeha, poručivši: „Radujemo se ovom uspjehu i želim da ovaj primjer bude podstrek našim drugim učenicima da prepoznaju rezultate i uspjeh koji se ostvaruje“.

Direktor Karađoz-begove medrese se zahvalio Muftiji mostarskom na upriličenom svečanom prijemu  i što dijeli trenutke radosti sa kolektivom Karađoz-begove medrese povodom uspjeha koji je ostvarila Ismeta Gafić, uz to se osvrnuvši na značaj takmičenja za Karađoz-begovu medresu.

„Posebno nam je bitan ovaj nivo kantonalnih takmičenja, na kojima se vidi da je Karađoz-begova medresa u rangu elitnih škola Hercegovačko-neretvanskog kantona. Već petu godinu zaredom pokazujemo da smo u samom vrhu kada su u pitanju takmičenja iz matematike, bosanskog jezika i književnosti, hemije, sporta.“

Učenica Ismeta Gafić izrazila je, također, zahvalnost Muftiji mostarskom, jer svečanim prijemom pokazuje da cijeni trud i rad mladih i da je ponosan na njihove uspjehe.

Riječi zahvalnosti Muftiji mostarskom iskazala je i profesorica Sanja Kapetanović, kao i svim kolegama profesorima koji su imali razumijevanja za učenike dok su trajale pripreme za samo takmičenje.

Muftija mostarski  uručio je posebne nagrade učenici Ismeti Gafić i profesorici Sanji Kapetanović, među kojima su bile i one novčane.