Karađoz-begova medresa danas, 18. septembra, obilježava Dan škole. Tim povodom čestitku je uputio mr. Salem efendija Dedović, muftija mostarski i predsjednik Školskog odbora Karađoz-begove medrese. U čestitki stoji:

„Povodom 25. godišnjice ponovnog pokretanja nastave u Karađoz-begovoj medresi, koja je nakon 77 godina te, još uvijek ratne, 1995. godine, ponovo otvorila vrata mladim ljudima Mostara, Hercegovine, ali i cijele Bosne, da ih odgaja i uči istinskim vrijednostima, u svoje lično ime i u ime svojih saradnika, upućujem Vam najiskrenije čestitke. Naše iskrene čestitke prenesite rukovodstvu, nastavnom i odgajateljskom osoblju Medrese, kao i njenim učenicima. 

Četiri stotine šezdeset i tri godine od njenog osnivanja i dvadeset i pet godina reaktiviranog rada čini Karađoz-begovu medresu u Mostaru jedinstvenom u Hercegovini. Dvadeset i pet godina reaktiviranog rada donijelo je lijepih uspjehā i, ako Bog da, donijet će još, a na korist ove naše lijepe Bosne i Hercegovine, ali i šire.

Želimo Vam još puno uspjeha u Vašem daljem radu, moleći Svevišnjeg Gospodara da blagoslovi sve Vaše napore na putu dobra, kako biste što lakše i bolje ispunili povjereni emanet školovanja i odgoja generacijā, koje će, ako Bog da, za svoje obrazovanje izabrati ovu školu, a na dobrobit muslimanima i cjelokupnoj društvenoj zajednici.“