Ramazanske aktivnosti Karađoz-begove medrese uveliko se realizuju na području svih medžlisa Muftijstva mostarskog, posebno tamo gdje se nalaze učenici naše škole na ramazanskoj praksi.
Tokom ramazana predviđeno je da profesori Karađoz-begove medrese obiđu sve medžlise Muftijstva mostarskog i održe prigodna predavanja ili džumanske hutbe.

Jedna od ramazanskih aktivnosti je tradicionalni zajednički iftar svih uposlenika Karađoz-begove medrese. 
Tako je Karađoz-begova medresa u ponedjeljak, 27. marta 2023. godine, organizovala zajedničk iftar za svoje uspolenike i njihove porodice. Iftar je priređen u Kalima Resortu u Podveležju. 

Selame i riječi dobrodošlice tom prilikom iskazao je profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese. On je istakao važnost ramazanskih dana i radost što ih provodimo zajedno, u nadi da ćemo ramazanske dane iskoristiti za svoje duhovno uzdizanje, ali i još predanije obavljanje emaneta koji su nam povjereni. 

Zajednički iftari uposlenika Medrese i ostali vidovi ovakvih zajedničkih aktivnosti i okupljanja, snaže naš kolektiv i daju motivaciju za dalji rad i uspjehe.