Svečanost promocije nove hafize u Mostaru održana je 22. maja 2016. godine u prepunoj Karađozbegovoj džamiji. Organizatori svečanosti bili su Muftijstvo mostarsko, Karađoz-begova medresa i Medžlis IZ Mostar. U hafizu Časnog Kur'ana na pomenutoj svečanosti promovisana je Zekija Krvavac, diplomantica Karađoz-begove medrese i studentica Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Riječi dobrodošlice na ovu značajnu svečanost najprije je iskazao Suljo ef. Cikotić, glavni imam Medžlisa IZ Mostar, a potom i prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese.

Profesor Tulek je istakao: „Hafiza Zekija je 13. hafiz koji je završio Karađoz-begovu medresu, a ova dova je šesta hafiska dova u posljednje tri godine u Mostaru. A, od tih 13 hafiza koji su završili Karađoz-begovu medresu u zadnjih pet godina je hifz završilo i proučena dova za njih 10. A, u prvih 15. godina od reaktiviranja rada Medrese svega troje. Ovi podaci nam govore da u zadnje vrijeme imamo jaku sekciju hifza, imamo jakog muhaffiza, koji pruža podršku i pomoć onima koji žele da uče hifz. To nas sve raduje i molimo Allaha, dž.š., da na tom putu i dalje ustrajemo.“

Ispred kolektiva Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu poruku okupljenim vjernicima kazao je dr. hfz. Kenan Musić.
„Mi neumitno sa ovog svijeta idemo. Kada nosiš nešto iz Sarajeva prema Mostaru i iz Mostara u Sarajevo, a neko to tamo čeka - kako te onda taj dočeka? Naša Zekija ide Allahu s onim što je Allahovo. Zamislite kako Allah dočeka onoga koji Mu dođe s onim što je On dao, a Njegovo je sve na nebesima i na zemlji. A, jedino je Kur'an Njegov govor. Zamisli, ideš Allahu s Onim što je Allahovo, pa neka je to i jedna sura“ - kazao je dr. Musić.

Svečanost je svojim dolaskom uveličao veliki broj hafiza: kurra-hafiz Armin Abaza, Emin Tucović, Aid Tulek, dr. Kenan Musić, Mahir Ramić, Jusuf Bećoja, Omer Šabanović i Nezir Šarić, koji su prisutne džematlije počastili učenjem kur'anskih odlomaka. Kraća kur'anska sureta proučila je i hafiza Zekija Krvavac, nakon čega je proučena hafiska dova, a proučio ju je prof. kurra-hafiz Armin Abaza, Zekijin muhaffiz. Ispred Karađoz-begove medrese i u ime Fonda „Bošnjaci“ profesor Aid Tulek je uručio novoj hafizi određene hedije, dok je ispred Fakulteta islamskih nauka to učinio dr. Kenan Musić.

Hediju Rijaseta Islamske zajednice u BiH hafizi Krvavac uručio je mr. hfz. Dževad Hrvačić, koji se, kao izaslanik Reisu-l-uleme, obratio vjernicima.
„Zekija je djevojka kao sve druge djevojke, sa svim potrebama, izazovima, iskušenjima koje nosi ovaj dunjaluk. Međutim, ova naš vrijedna djevojka shvatila je riječi našeg poslanika Muhammeda, s.a.v.s., u kojima nas savjetuje da iskoristimo pet stvari prije drugih pet: Mladost prije starosti, zdravlje prije bolesti, bogatstvo prije siromaštva, slobodno vrijeme prije zauzetosti i život prije smrti. Naša hafiza Zekija dobro je shvatila ovaj hadis, dobro je rasporedila svoje vrijeme i uspjela je, uz Allahovu pomoć, završiti hifz Kur'ana i ponijeti najčasniju diplomu - hafize Kur'ana“ - istakao je u svom kazivanju mr. Hrvačić.

On je novoj hafizi i uručio najčasniju diplomu ispred Rijaseta Islamske zajednice, a sami čin uručenja propraćen je tekbirima.