Karađoz-begova medresa je u mjesecu oktobru tekuće godine obradovana poklonom koji su joj priredili i uručili Bošnjaci Luksemburga.
Naime, na manifestaciji organizovanoj povodom obilježavanja sedmogodišnjice Bošnjačke kulturne zajednice Luksemburg, uručeni su ključevi kombija, koji su Bošnjaci Luksemburga darovali Karađoz-begovoj medresi.
Oni su putem akcije koju je provela Bošnjačka kulturna zajednica Luksemburg prikupili novčana sredstva, te kupili kombi za potrebe Karađoz-begove medrese u Mostaru.

Ključeve kombija profesoru Sulji Cikotiću, pomoćniku direktora za Internat, uručio je aktuelni predsjednik ŠURE – Vrhovnog starješinstva muslimana Luksemburga, gospodin Faruk Ličina. Gospodin Ličina je, tokom predaje ključeva kombija Karađoz-begovoj medresi, izrazio nadu da će se, uz posjedovanje ovog automobila, koliko-toliko olakšati rad ove strateški važne edukativne institucije u Mostaru.

“Za Bošnjake i muslimane Luksemburga ovaj čin predstavlja kako privilegiju tako i dužnost, uzimajući u obzir da se radi o drugoj najstarijoj odgojno-obrazovnoj instituciji u našoj Bosni i Hercegovini, koju su pohađala i djeca Bošnjaka iz Luksemburga” – rekao je gospodin Ličina.

Ključeve je, pred prepunom salom u kojoj se održavala svečanost, preuzeo profesor Cikotić, srdačno se zahvalivši na ovom vidu podrške Karađoz-begovoj medresi, učeći hair-dovu za sve učesnike akcije koju je provela Bošnjačka kulturna zajednica Luksemburg.

Profesor Cikotić je iskoristio priliku da uruči simboličan poklon, levhu sa motivom Starog mosta, predstavnicima Bošnjačke kulturne zajednice Luksemburg, kao znak zahvalnosti za ono što su uradili i čime su obradovali cjelokupan kolektiv Karađoz-begove medrese.

Kombi je danas, 25. oktobra 2019. godine, u mubarek petku, stigao pred zgradu Karađoz-begove medrese u Mostaru, te se i ovim putem kolektiv naše škole zahvaljuje našoj braći i sestrama u Luksemburgu na ovom nesvakidašnjem gestu.

Molimo Uzvišenog da njih i njihove porodice nagradi svakim dobrom oba svijeta i da ovaj gest nađu kao dobro djelo na Sudnjem danu!