Manifestacija „Maturalni dan“ danas je, 23. juna 2020. godine, održana u velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu. Okupila je ovogodišnje Učenike i Učenice generacije srednjoškolskih institucija Islamske zajednice u BiH, njenih medresa i gimnazija.

Manifestaciji su prisustvovali direktori medresa i gimnazija, razrednici maturanata i maturantica, njihovi razredni odgajatelji, te predstavnici Rijaseta IZ-e u BiH. 
Prisutnima se, u ime Reisu-l-uleme, obratio prof. dr. Dževad Hodžić, direktor Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. 
Program je bio satkan od učenja Kur'ana, te obraćanja maturanata i maturantica.

Profesor doktor Dževad Hodžić  uručio je nagrade najboljima u medresama i gimnazijama Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Tako su Jusuf Buljubašić i hafiza Lejla Marić nagrađeni nagradom Reisu-l-uleme kao Učenik i Učenica generacije u Karađoz-begovoj medresi za školsku 2019/2020. godinu.

Ispred Karađoz-begove medrese svečanosti su prisustvovali prof. hfz. Aid Tulek, direktor, profesor Suljo Cikotić, pomoćnik direktora za Internat, razrednici maturanata profesori Šefko Tinjak i Ramiza Kafadar, te profesori Suad Mujakić i Saudina Husić-Ćenan, razredni odgajatelji 375. generacije maturanata i maturantica naše škole.