U jutarnjim satima 7. septembra 2015. godine otpočeo je prvi školski dan u novoj 2015/2016. školskoj godini. Najprije su održani časovi razredne zajednice, a potom i ostali predviđeni rasporedom časova.Na samom početku nastave Karađoz-begovu medresu je posjetio prof. Suljo ef. Cikotić, glavni imam Medžlisa IZ Mostar. Naime, Glavni imam, otkako je preuzeo pomenutu fuknciju na području grada Mostara, već drugu godinu zaredom dolazi u Karađoz-begovu medresu prvog dana nove školske godine i zaželi hairli rad i uspješnu školsku godinu. Tako je bilo i ovog puta kada se susreo sa prof. hfz. Aidom Tulekom, direktorom Karađoz-begove medrese i mr. Suadom Mujakićem, pomoćnikom direktora za Internat. 
U razgovoru s njima, prof. Cikotić je iskazao iskrene čestitke povodom početka nove školske godine, unaprijed se radujući novim uspjesima učenika naše škole.
Čestitke je iskazao i profesorima Karađoz-begove medrese. Zahvaljujemo se Glavnom imamu za ovu lijepu i srdačnu gestu, kojom nas obraduje svake školske godine.