U Mostaru je danas, 11. oktobra 2019. godine, održana svečana Skupština Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara. Skupština je održana u Vijećnici, a prisustvovali su joj profesori-koordinatori i predstavnici vijeća učenika srednjih škola našeg grada.

Ispred Karađoz-begove medrese Skupštini su prisustvovali profesorica Harisa Ćukle, rukovodilac Vijeća učenika u našoj školi, te učenici Jusuf Mičijević i Sara Sarajlić, ispred Vijeća učenika, a koji su izabrani u Vijeće učenika srednjih škola Grada Mostara.

Skupštinu je, svojim obraćanjem, otvorio Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, a tokom Skupštine prisutnima su se obratile Melissa Memić, dosadašnja predsjednica Skupštine Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara i Andrea Pažin, dosadašnja predsjednica Upravnog odbora Vijeća učenika. One su prezentovale rad Vijeća učenika u protekloj školskoj godini.

Tokom održavanja Skupštine, predstavljeni su novi članovi Vijeća učenika, te konstituirana Skupština Vijeća učenika srednjih škola. Održan je i izbor Radnog predsjedništva Skupštine, te izbor predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara, kao i imenovanje predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Upravnog odbora Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara.
Imenovano je i Radnog tijela za pripremu Programa aktivnosti Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara u školskoj 2019/2020. godini.

Za predsjednicu Skupštine Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara izabrana je Josipa Šimun, dok je za njenog zamjenika izabran Isa Husković. Funkciju predsjednika Upravnog odbora u narednom period obnašat će Faris Čolić.

Od troje predstavnika koji se biraju iz Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara u Vijeće mladih Grada Mostara izabran je naš učenik Jusuf Mičijević.

“Zahvalan sam na povjerenju koje sam dobio od ostalih članova Vijeća i potrudit ću se da opravdam njihovo povjerenje. Smatram jako bitnim ovo imenovanje, jer s ove pozicije mogu najviše doprinijeti radu Vijeća, školi koju pohađam, gradu u kojem živim i cjelokupnoj zajednici, radeći na stvarima i projektima koji su bitni mladima ovog grada. Rad sa mladima, posebno srednjoškolcima, čini me sretnim i smatram da mi trebamo biti pokretači pozitivnih promjena za napredak naše države, izgradnje mira, te zajedničkog druženja i uvažavanja” – poručio je naš učenik Jusuf Mičijević, nakon imenovanja u Vijeće mladih Grada Mostara.

Inače, Vijeće učenika srednjih škola Grada Mostara, kao i Vijeće mladih Grada Mostara, svojim djelovanjem i aktivnostima prepoznati su kao reprezentativni predstavnici mladih u Mostaru.

Predstavnici Vijeća učenika Karađoz-begove medrese su u utorak, 8. oktobra 2019. godine, prisustvovali i tribini organizovanoj na temu “Prevencija ovisnosti o kockanju”. Tribinu je organizovalo Vijeće mladih Grada Mostara, a održana je u Hotelu “Bristol”. Predavač je bio specijalista traumatske psihologije i voditelj Kluba liječenih ovisnika o kocki, profesor Marko Romić.