Tereni na kojima se održavaju takmičenja borilačkih vještina za učenike Karađoz-begove medrese su mjesta na kojima zablistaju punim sjajem i okite se medaljama. 
Proteklih dana takvim su se pokazali Eldar Čolak, učenik četvrtog razreda i Adna Bilanović, učenica prvog razreda naše škole. 

Eldar je nastupio na Prvenstvu Dalmacije 2019. u karateu, te je osvojio zlatnu medalju u kategoriji mlađi senior 21-75 kg. Inače, Eldar je član Univerzitetskog karate kluba “Student”, a i u proteklom periodu osvajao je medalje i postizao najbolje rezultate na takmičenjima u karateu. Ističemo “Vogošća Open 2019” – takmičenje na kojem se Eldar okitio bronzanom medaljom, a u ekipnom plasmanu srebrenom. 
Uz to, tu su zlatne i srebrene medalje sa Karate kupa “Stari Grad”, Prvenstva Hercegovine, te Prvenstva u tradicionalnom karateu. 

Adna je prije nekoliko dana nastupila na Internacionalnom takmičenju u karateu “Mostar Open 2019”, u kategoriji borbe kadetkinje 54 kg, te osvojila zlatnu medalju i pehar najuspješnije takmičarke. Tom prilikom pobijedila je aktuelnu kadetsku prvakinju BiH za 2019. godinu. Inače, Adna je majstor karatea 1. dan, višestruka šampionka BiH, viceprvakinja Balkana, reprezentativka BiH, prvakinja raznih turnira u BiH i van domovine, sa osvojenih preko 150 medalja. 

Čestitamo našim učenicima, Eldaru i Adni, na osvojenim medaljama i želimo im još mnogo medalja i uspjeha na borilačkim terenima!