Nalazimo se u mjesecu rebiu-l-evvelu – mjesecu rođenja Poslanika, a.s., a dani koji su pred nama prilika su da posjetimo naše Bošnjake diljem domovine, ali i drugih država, te ih oplemenimo mevludskim programima i podsjetimo na najodabranije biće koje je zemljom hodilo.

Hor Karađoz-begove medrese će u narednim danima nastupiti u sljedećim džematima i medžlisima:

8.11.2019. godine (nakon jacija-namaza) – Centralna mevludska svečanost, Sinan-pašina džamija, Medžlis Islamske zajednice Mostar
9.11.2019. godine (nakon jacija-namaza) – Mesdžid Medžlisa Islamske zajednice Dubrovnik, Republika Hrvatska  

10.11.2019. godine
11.30 sati – VELINA GOMILA, BLAGAJ, 25. godišnjica operacije “Jesen ’94.”
14.30 sati – GLAMOČ, Mevludska svečanost, Gradska džamija
19.00 sati – DUVNO, Večer ilahija i kasida, sala Kulturno-informativnog centra  

11.11.2019. (nakon jacija-namaza) – Mevludska svečanost, Džemat “Malo Polje” Blagaj 12.11.2019. (nakon ikindija-namaza) – Sultan Ahmedova džamija, Medžlis Islamske zajednice Trebinje
13.11.2019. (19 sati) Večer ilahija i kasida, Kino dvorana Prozor, Medžlis Islamske zajednice Prozor  

Uz to, učenici i učenice Medrese, te aktivisti Info-servisa za mlade Medžlisa IZ-e Mostar u petak će, 8. novembra 2019. godine, održati osmu po redu uličnu akciju podjele hadisa i poslastica “Volimo te, Miljeniče”. Akcija će biti održana nakon ikindija-namaza, ispred Karađozbegove džamije u Mostaru.
To je još jedan sadržaj ovogodišnje manifestacije “Uzor si mi, Poslaniče”, a koju organizuje Medžlis IZ-e Mostar, uz Muftijstvo mostarsko, Karađoz-begovu medresu, Info-servis za mlade, Centar za učenje Kur’ana Mostar, Odjel za brak i porodicu i Kulturno-edukativni centar za ženu “Sehara”.

Završna svečanost manifestacije bit će Večer ilahija i kasida, 27. novembra 2019. godine, a održat će se u Narodnom pozorištu Mostar, sa početkom u 20 sati. Na svečanosti zatvaranja manifestacije nastupit će Hor Karađoz-begove medrese, Hor Medžlisa IZ-e Mostar, te Ansambl “Mostarske kiše”.