Karađoz-begova medresa je, idući u susret mubarek ramazanu, štampala primjerke vaktije sa vremenskim odrednicama gradova iz kojih dolaze njeni učenici, te, uz prigodne ramazanske hedije, darovala sve učenike i njihove porodice, izražavajući na taj način zahvalnost što su dio Karađoz-begove medrese i što, koračajući Begovom stazom, svjetlo islama i baklju znanja pronose diljem naše domovine, ali i svijeta... 

Tom gestom posebno poštovanje iskazuje roditeljima svojih učenika, koji svoj evlad povjeravaju na odgoj i obrazovanje Karađoz-begovoj medresi, šaljući ih na četverogodišnje školovanje iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i drugih država. 

Da je ukazano povjerenje opravdano posebno potvrđuju roditelji koji Medresi povjeravaju evlada onoliko koliko im ga je dragi Bog dao, šaljući jedno, dvoje, troje ili petero svoje djece na školovanje u Karađoz-begovu medresu. 

Stoga je ova gesta naše škole samo mali znak uvažavanja i poštovanja učenika koji su joj dati u amanet i roditelja koji ih šalju baš u Karađoz-begovu medresu u Mostaru. 

Hedije učenicima i njihovim porodicama uručili su, u ime Medrese, njihovi razrednici, prije odlaska na ramazanski raspust ili ramazansku praksu. 

„Hvala Vam na ramazanskoj hediji. Allah Vam svako dobro dao. Ramazan šerif mubarek olsun želimo našoj Karađoz-begovoj medresi“ – stoji u jednoj od poruka roditelja naših učenika.