Učenici i profesori Karađoz-begove medrese su svih prethodnih godina određenim programima i manifestacijama obilježavali 15. april – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine, a ovog puta, zbog pandemije korona virusa, to nisu u prilici. 

No, upućuju čestitku svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima, nosiocima ratnih vojnih priznanja i veteranima Armije, porodicama šehida, ratnih vojnih invalida, umrlih boraca, pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te profesorima naše škole koji su bili pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine i dali svoj doprinos odbrani jedine nam domovine. 

Podsjećamo da je Armija Republike Bosne i Hercegovine bila zvanična oružana snaga Republike Bosne i Hercegovine (međunarodno priznate i suverene države) za vrijeme agresije na našu zemlju. 

Osnovana je 15. aprila 1992. godine, a taj datum se obilježava kao Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. Armija je formirana od jedinica Teritorijalne odbrane BiH, i organiziranih dobrovoljaca. Vrhovni zapovjednik bio je predsjednik Republike.