U Karađoz-begovoj medresi je, 22. januara 2016. godine, održana svečanost dodjele stipendija učenicima naše škole. Stipendije je za 7 učenika obezbijedio Klub diplomanata Karađoz-begove medrese. Naime, Klub diplomanata je aplicirao za dobijanje sredstava kojima bi stipendirao učenike Karađoz-begove medrese, a sredstva je putem javnog konkursa dodjelila BH Pošta. Uz sredstva od 3000 KM, koja su dobijena od BH Pošte, Klub diplomanata izdvojio je još 400 KM iz svog budžeta od uplate članarine i uručio dodatno još jednu stipendiju. Stipendije su dobili: Nejra Gromila, Musab Čevra, Zaim Omeragić, Ilma Motika, Nadira Poturović, Zejna Zlomužica i Ibrišević Lejla. Stipendije su im uručili prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese i mr. Dino Maksumić, predsjednik Kluba diplomanata Karađoz-begove medrese. Oni su iskazali posebnu zahvalnost BH Pošti, koja je donirala sredstva za stipendiranje naših vrijednih učenika, kao i diplomantima naše škole koji uplatom članarine pomažu ovakve projekte. 
Ovom prilikom pozivamo sve naše diplomante da i dalje redovno uplaćaju članarinu Klubu diplomanata, kako bismo svi zajedno i dalje realizovali ovako vrijedne projekte, koji su od velikog značaja za naše učenike i njihove porodice. 
Broj žiro-računa na koji se može uplatiti članarina je: 3381302247066990.
Molimo Uzvišenog da neizmjernim dobrom nagradi sve one koji su doprinijeli da se ovaj hairli projekat uspješno i realizuje!