Karađoz-begova medresa bila je domaćin medijskog druženja u ponedjeljak, 27. februara 2017. godine. Naime, Karađoz-begova medresa i Info-servis za mlade Medžlisa IZ Mostar odlučili su upriličiti medijsko druženje sa Sanelom Kajanom, reporterom Al Jazeere Balkans.

Tim druženjem otpočela je svojevrsna medijska obuka učenika Karađoz-begove medrese i članova Info-servisa za mlade koji već rade određene medijske poslove ili će to raditi u narednom periodu.
Stoga je najbolje medijsku obuku bilo otpočeti sa prijateljem naše škole Sanelom Kajanom, koji se uvijek i rado odazove na poziv da bude naš gost i predavač koji će mladima prenijeti iskustva iz rada u medijima, te otkloniti određene životne dileme i podstaknuti ih da budu uporni i vrijedni u onom što rade.

Medijskom druženju prisustvovali su i članovi redakcije emisije „Moja medresa“, kojima su posebno bili vrijedni savjeti upućeni od strane našeg prijatelja Sanela Kajana. Druženje je bilo interaktivnog tipa, te su, nakon Sanelovog izlaganja, uslijedila i mnoga pitanja, na koja je rado odgovarao.

Zahvaljujemo Sanelu Kajanu na korisnom druženju i izdvojenom vremenu za mlade Karađoz-begove medrese i Info-servisa!