U proteklom periodu, tačnije krajem marta 2023. godine, naš diplomant Tarik Karalić je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Balkanskom kupu Mimoza u Herceg Novom, u disciplini tradicionalno (instinktivno) streličarstvo. Tarik je na tom takmičenju nastupio zajedno sa drugim svojim kolegama iz Streličarskog kluba Velež Mostar i postigao odličan rezultat.
Naime, predstavnici Streličarskog kluba Velež Mostar osvojili su 2. mjesto u velikoj i jakoj konkurenciji.

O tome Tarik govori: 
"Ovo je moje prvo iskustvo na velikim takmičenjima, na kojem smo moje kolege iz kluba i ja, predvođeni trenerom Farukom Veledarom, osvojili 2. mjesto. Konkurencija je, zaista, bila jaka, ali mi smo imali cilj kojim smo se vodili i uspješno smo ga ostvarili. Velika mi je čast što mogu biti dio ovog kolektiva i braniti boje moje domovine, Bosne i Hercegovine. Nadam se, ako Bog da, da ćemo u budućem periodu ostvariti još ovakvih uspjeha i donijeti mnoge nagrade u našu domovinu i u naš Mostar.“

Čestitamo našem Tariku i njegovim kolegama na ostvarenim rezultatima i želimo im još mnogo uspjeha na polju streličarstva, a pod zastavom naše domovine!