„Sajam srednjih škola – Mostovi prijateljstva 2016.“  projekat je koji se realizuje već šestu godinu zaredom. Ove godine Vijeće mladih Grada Mostara, u sklopu obilježavanja međunarodne sedmice  tolerancije, tradicionalno je  organizovalo  Sajam srednjih škola. 

Osnovni ciljevi Sajma su: promoviranje suživota, promoviranje saradnje i komunikacije u Gradu Mostaru i šire, zajedničko predstavljanje srednjih škola odnosno ponude Grada Mostara kada je u pitanju srednjoškolsko obrazovanje, te realizacija i predstavljanje zajedničkih aktivnosti mješovitih timova sastavljenih od profesora i učenika osnovnih i srednjih škola. U Sajamskim aktivnostima učestvovalo je oko 2 500 učesnika, među kojima su bili i učenici Karađoz-begove medrese.

U okviru Sajma srednjih škola održava se i takmičenje „Obrazovanje bez diskriminacije“. Godinama je Karađoz-begova medresa na pomenutom takmičenju osvajala prvo mjesto, a ove godine naša ekipa, za bod manje od prvoplasirane, zauzela je drugo mjesto. Ekipu su činile maturantice Elda Selimhodžić i Lejla Kovačević, a pripremao ih je prof. Elmedin Ljevo. Čestitke za postignuti uspjeh!