Projekat koji zavređuje posebnu pažnju kod učenika Karađoz-begove medrese nastavljen je i u novoj školskoj godini. Riječ je o Medresanskoj fudbalskoj ligi „Karađoz-beg“ koja se ove godine realizuje po sedmi put. 

Medresanska fudbalska liga „Karađoz-beg“ otpočela je u četvrtak, 14. novembra 2019. godine, a iz godine u godinu okuplja učenike naše škole, te naše diplomante. 

Veliki broj učenika ovoj sportskoj aktivnosti odazvao se i u školskoj 2019/2020. godini, te otpočeo takmičenje koje će trajati do kraja nastavne godine. Ligom rukovodi mr. Ernad Čajdin, profesor Tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Karađoz-begovoj medresi, a u ovoj sezoni najviše je prijavljenih ekipa, za razliku od svih prethodnih godina. Ekipe koje se takmiče su: Ljiljani, Jastrebovi, Žuta podmornica, AS, Filter, Helem nejse, Konjic Trans i Wellington. 

Ove godine Medresanska fudbalska liga „Karađoz-beg“ odigrava se u sportskoj sali USRC „Midhad Hujdur Hujka“, a na kraju još jedne sezone bit će dodjeljene nagrade najboljima.