Jučer je, 9. novembra 2019. godine, obilježena još jedna godišnjica rušenja Starog mosta u Mostaru. Tog dana 1993. godine u 10.16 sati srušen je simbol grada na Neretvi.

Građani Mostara, učenici osnovnih i srednjih škola, te različita udruženja koja djeluju u našem gradu iz godine u godinu obilježavaju godišnjice rušenja Starog mosta. Tako je bilo i ove godine, kada su se na Starom okupili mnogobrojni učenici osnovnih i srednjih škola, te građani Mostara koji su se prisjetili trenutka kada je srušen Stari.

Među mnogobrojnim posjetiocima na Starom mostu našli su se i učenici Karađoz-begove medrese, predvođeni profesorom Elmedinom Ljevom. Bez obzira što je kiša neprestano padala ovog 9. novembra, naši učenici i profesor Ljevo  su upriličili šetnju od Karađoz-begove medrese do Starog mosta, te se i na taj način podsjetili na dan u kojem je srušen Stari most.
Još jedna godišnjica rušenja Starog mosta obilježena je skokom bez aplauza, te bacanjem cvijeća u zelenooko ljepoticu Neretvu. Stari most službeno je u osmanskoj administraciji nazivan kao Ćuprija Sulejman hana. Posljednje je djelo sultana Sulejmana, jer je iste godine kada je i izgrađen Most, 1566. godine, sultan preselio na bolji svijet.