Nizom aktivnosti, koje su objedinjenje u manifestaciju “Uzor si mi, Poslaniče”, institucije Islamske zajednice u Mostaru obilježavaju mjesec rođenja Muhammeda, a.s.
Poslanik, a.s., je tokom svog života poseban akcenat stavljao na moralne osobine ljudi, lijepe i korisne međuljudske odnose, te pomaganje i pružanje podrške drugima, kao i onima u potrebi.

Vođene tom idejom predstavnice ženskog aktivizma u našem gradu organizovale su akciju darivanja Narodne kuhinje Mostar, odnosno njenih korisnika. To je aktivnost koju provode već četvrtu godinu zaredom.
Tako su Karađoz-begova medresa, Odjel za brak i porodicu Muftijstva mostarskog, Odjel za brak i porodicu Medžlisa IZ-e Mostar, Škola islama za žene: Kočine, Vrapčići, Blagaj i Zalik, aktivistice džemata Opine, Gubavica i Ričina, Vijeće roditelja mekteba Podgrađe, Klub mladih Bošnjakinja džemata Blagaj i Info-servis za mlade organizovali pripremu i prikupljanje kolača i drugih slatkiša, te ih donirali Narodnoj kuhinji Mostar. 

Uposleni u Narodnoj kuhinji zahvalili su se organizatorima i realizatorima jedne ovako vrijedne aktivnosti, koja je njima i njihovim korisnicima uljepšala dan. Istakli su kako institucije Islamske zajednice u Mostaru ne zaboravljaju socijalno-ugrožene kategorije, te kako je pomoć tih institucija od velikog značaja. 

Narodna kuhinja svakodnevno obezbijedi 510 obroka za svoje korisnike, ali nije u prilici često obezbijediti i određene poslastice, te su ovakve vrste aktivnosti kakve su i ove godine organizovale institucije Islamske zajednice u Mostaru od velike koristi i radosti.

Među 510 obroka koje svakodnevno priprema Narodna kuhinja jesu i obroci za migrante u Salakovcu, koje tretiraju i brinu o njima isto kao što brinu i o građanima Mostara.